Tilbake

Vognildsbua Musikkfestival 3. – 5. august

 

Vognildsbua fortsetter med fjorårets suksess, Vognildsbua musikkfestival. Dette er en festival som bygger på det lokale for å fremme bygdas talenter og gi de fremmøtte en uforglemmelig musikalsk opplevelse. Vognildsbua er en museumslandhandel og kafé som har en koselig hage hvor festivalen vil finne sted. Bakhagen vil fylles med lys og nydelige toner denne helga.

Fredag 3.august
Festivalen starer fredag med Sol i Skuggeskog som ga ut sitt tredje album høsten 2017. Om utgivelsen ikke staker ut en helt ny musikalsk kurs for bandet, er det liten tvil om at den markerer en dreining mot et mer nyansert låtunivers. Musikalsk har bandet plantet føttene i flere sjangre, men mest tydelig er kanskje linken til norsk og amerikansk folk. Samtidig som impulser fra pop og visepop er blitt et tydelig element i musikken. Bandet består av Ingrid Lian-Bjørgum, Einar Lian-Bjørgum og Øyvind Sandum. Denne kvelden spiller de med utvidet band og har i tillegg med seg Gjermund Strand, Knut Sneve og Øystein Dragli Garset.

Vi vil også få besøk av Anders Jektvik denne fredagen. Anders Jektviks tekster og melodier, kombinert med en stemme og fjetrende gitarspill, har berørt norske TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012. Hans posisjon som den sterkeste av de nye visestemmene er udiskutabel, og i Midt-Norge har han allerede tross sin relativt unge alder rukket å bli en etablert artist. Han har de siste tre årene gjort noe svært få norske artister har gjort, nemlig å fylle utsolgt Olavshallen, Midt-Norges storstue blant konsertsaler, hver høst. De siste årene har Jektvik sluppet flere studioalbum som alle høstet gode ord. Musikken blir av Jektvik omtalt som «en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme».

Lørdag 4. august
Lørdag kommer Sarah Frelsøy med band og fyller bakhagen med sin vakre stemme. Sarah Frelsøy har opptrådd ved mange anledninger på scener rundt om i Oppdal. Hun rørte alle da hun sang «E du nord» på Opprevyen for et par år siden, og har også deltatt på arrangementer som “Firri jul” og “Skifers jul”. Mange husker fremdeles Sarah som vokalist med Prosjektkoret, og hun har sunget på fjell og fårikålfestivalen, da med Øyvind Storli Hoel og Gaute Kalseth-Iversen. Hun var også delaktig på Cane Shakers debutplate Cosmic Mountain Town. Sarah og hennes søstre har også tidligere hatt konsert på samme scene, kanskje kommer noen av dem på Vognildsbua musikkfestival.

Deretter spilles det opp til dans med Swing’it Dixieband og deres gladjazz-låter. Swing’it er et av Norges yngste glajazzband og spiller underholdende og svingende musikk fra 1920-tallets New Orleans. De gjør et show der de spiller både kjente låter fra 20-tallet kombinert med poplåter og Disneylåter kledd i dixieland-stil. De serverer heseblesende show med fete hornlinjer, deilige vokalharmonier, klein humor, stråhatter og tversoversløyfer, tre bøtter sjarm – og selvsagt en ustemt banjo. Bandet har de siste årene spilt på en rekke festivaler, utesteder og eventer over hele Norge og Storbritannia, gjennomført en vellykket turné i Nederland og de kom til semifinalen i årets Norske Talenter på TV2. Det må også nevnes at oppdaling Håkon Kvam er trommis i dixiebandet!

Sammen skal disse sørge for god stemning og to minnerike sommerkvelder i Oppdals kanskje koseligste bakhage.

Dagtid lørdag vil det være markedsdag på Vognildsbua med åpen kafé og aktiviteter for barn. Det vil være gratis adgang på dagtid. Her kan vi lokke med både nystekte lapper, ansiktsmaling og besøk av dyr. Perfekt for både store og små.

VELKOMMEN!

Familiedag: 11.00 – 16.00 (Gratis adgang)

Fredag og lørdag: 19.00 – 01.00.
Aldersgrense: 18 år
Fredag: 320,-
Lørdag: 320,-
Helg: 520,-

 

Kjøp billett her