Bygget, på 75 kvadratmeter, har en fantastisk utsikt mot Snøhetta-massivet. Fra parkeringsplassen på Hjerkinn er det ca 1,5 km å gå langs en opparbeidet vei, som også kan kjøres med rullestol.

Bygget er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, og det har blitt en arkitektonisk perle som er belønnet med flere internasjonale arkitektpriser. Den første kom under Arkitekturmässan i Göteborg høsten 2011. Noen uker senere ble bygningen kåret til det fineste “utstillingsbygget” under World Architecture Festival i Barcelona. “Viewpoint Snøhetta” i 2012 kåret til “Årets bygg” av nettstedet Arch Daily i kategorien kultur. Over 65.000 av nettstedets lesere deltok i avstemningen!

Utsiktspaviljongen er et initiativ fra Norsk Villreinsenter Nord på Hjerkinn. Det nyskapende bygget er oppført i tre, stål og glass på toppen av Tverrfjellet, 1220 m.o.h. Arkitektfirmaet Snøhetta er kjent for prestisjebygg som biblioteket i Alexandria, operabygget i Bjørvika, og de vant også den prestisjetunge konkurransen om å få designe inngangsportalen til 11. september-museet på Ground Zero i New York.

Viewpoint Snøhetta har åpent ut oktober.