Ta av fra Rv 70 på Vognill og følg Nerskogveien (Fv 512) 4.5km til bomveien mot Grøtsætra. Det er da 1.5 km til den store parkeringsplassen. Herfra følger du oppkjørt skiløype 0.5 km vestover til den deler seg med ei løype til Gjevilvassdalen og ei mot Skarvatnet. Vi velger å legge ruta om Skaret. Løypa går innover i et lett og fint terreng.
Først nesten flatt, så noe stigning til du er kommet fram på flata før Skarvatnet. Ta til venstre over flata og opp gjennom litt bjørkeskog til du er i “Lundalen” eller Kvamman som det står på kartet. Mange velger Lundalen som rasteplass.

Ruta videre opp mot Bårdsfjell er enkel å følge. Terrenget viser vei. Du går oppover en dal der det sikkert er oppkjørt løype og mange skispor. Snart ser du Bårdsfjellet på venstre side av dalen. Bårdsfjellet er bratt på denne sida, så du må gå litt forbi og følge ryggen tilbake mot toppen. Er været fint bør du raste på toppen og nyte utsikta.

Du vil finne mange kjenninger blant fjell og vatn du ser fra toppen, og tar du fram kartet kan du sikkert lære nye navn på de mange fjell du ser fra denne fine utsiktsplassen. Veien ned kan være den samme. Eller du kan renne nordover til Gjevilvassporten. Et stykke nedenfor Gjevilvassporten går Solsideløypa framover mot Reset og Grøtsætra. Tar du denne har du ei fin rundløype og du har sett det mye fin natur på begge sider av Bårdsfjellet.

Nyttig informasjon:
Kart: OPPDAL 1520 III Høydeforskjell: 400 m
Lengde: 6 km fra parkering til toppen