Du tar av fra E6 når du er rett overfor gården Sætra sør for Engan i Drivdalen. Fra Sætra følger du bomveien opp på Sæterfjellet. Etter 3 km kommer du til bruddet og ei stor brakke. Sommers tid kan du kjøre 3 km videre innover til du kommer til anvist parkeringsplass. Har du hørt om “Golanhøydene”? Du er nær den nå.

Her starter dagens rundtur. Ta kursen mot østsiden av Kvernbekkhøa. Du følger vardet stig innover snaufjellet mellom Kvernbekkhøa og Sletthøa. Etter moderat stigning til å begynne med flater det ut og du fortsetter i lett terreng etter stigen inn til Storbukktjønna. På andre siden av tjernet ser du ei hytte. Du søker en god vadeplass slik at du kan komme trygt over bekken som renner ut fra tjernet. Den første bua ved Storbukktjønna ble kjørt inn med hest på vinterføre i 1946. En kar bar ovnen festet til utsida av ryggsekken. Det måtte være litt av ei bør. I dag er bua utvida til ei romslig hytte. Det er fint å raste på berga sør for hytta.

Fra Storbukktjørna og opp på Tythøkollen er det en kjapp oppstigning. Du gjør unna 200 meter stigning på en tre kvarters tid. Tythøkollen har varde med vardekasse. Av de 17 vardekassene som Oppdal Fjellturgruppe har satt ut er denne den sørligste. Varden som er bygd av skiferstein ble reist samtidig med at vardekassa ble plassert. Er været fint har du god utsikt mot Tjørnglupen, fjell på Dovre og på begge sider av Åmotsdalen.

På turen ned igjen holder du ryggen ned på nordsida av Tythøkollen til du kommer på den merka turiststigen. Følg denne over Tverråa og på sørsida av Gravhøa. I Gravådalen er det en fangsplass med 10 – 12 reinsgraver. Det er og funne pilspisser i dette området. Terrenget er oversiktlig så det bør være lett å finne tilbake til der du har parkert bilen.

Om vinteren og tidlig vår er veien brøytet opp til bruddet, brakka og tippen like ovenfor. Av hensyn til sprengning og transport av tippmasse, bør du parkere bilen lengst mulig fra bruddet. Du starter skituren med å gå opp Ristfonna. Det blir noen høgdemeter mer enn om sommeren.. Rundturen er den samme som den som er beskrevet foran. Og du kan få stor glede av å renne ned igjen.

Nyttig informasjon:
Kart: SNØHETTA 1519 IV
Høydeforskjell: Sommer; 1200 – 1670 moh
Vinter/vår: 1000 – 1670 moh
Lengde: 7 – 8 km