Ta av fra E6 ved skiferbruddet og følg Sæterfjellveien opp på fjellet. På denne veien kan du møte store dumpere tunglasta med stein. Dersom det skjer er det viktig at du viker godt til side. Veien ble åpnet i 1963, den gikk da til ”Blåbrakka” like over skoggrensa. På slutten av 60-tallet ble det bygd vei videre opp på fjellet forbi Hermon til Golan. Navnene ble til i en tid da det var stridigheter om skiferdrifta samtidig som det var krig i Midtøsten. Når snøforholdene gjør det mulig brøytes veien til Golan der det er P-plass. Fra E6 til ”Blåbrakka” er det 5 km, til Golan 8 km.
Veien gjør Sæterfjellet lett tilgjengelig. Når du tar skiene på ved Golan er du alt 1250 moh.. Du har et stort fjellområde foran deg med mange fine turmål. Skiføret kan være helt eventyrlig på denne tiden av året. Vårt turforeslag er at du går mellom Kvernbekkhøa og Sletthøa inn til Storbukktjønna. Der kan det være godt å raste.

Fra Storbukktjønna til Tythøkollen på 1670 moh er det ei lett oppstigning.. Det er alt for få som har oppdaget denne fine toppen. Du vil helt sikkert ha stor glede av å studere fjell og daler fra denne toppen, og etterpå vil du vil sikkert anbefale andre å ta denne turen.

I ei trekasse i varden ligger det ei fjellbok. Første året besøket ble registrert var det bare 28 personer som hadde vært på Tythøkollen. Det er plass for mange flere.

På denne årstida kan det være overvann i Tverråa. I så fall bør du kjøre ned igjen mot Storbukktjønna og ta samme veien tilbake til parkeringsplassen. Dersom det ikke er overvann. Er det fint å ta nedturen fra Tythøkollen i nordlig retning, og videre rundt  Kvernbekkhøa på nordsida. Det gir deg en fin rundtur.

Start turen tidlig på dag og vær obs på sterk solstråling!

Nyttig informasjon:
Kart: SNØHETTA 1519 IV
Lengde: 7 km opp