Den første turen er en lett familietur til Gåvålisætra. Du går og opp lia fra Kongsvoll omtrent der Pilgrimsleia går, og følger øvste del av bjørkelia sørover mot Gåvålisætra. Det er en strekning på ca 3 km i lett og lunt terreng. Ruta er ikke merka eller oppkjørt, men er lett å finne.

Den andre turen går til nordre Knutshøa, 1684 moh. Turen er på 7 – 8 km med nær 800 meter stigning. Du starter på Kongsvold, går opp lia og følger Blesebekken mot skaret mellom s Knutshøa og m Knutshøa. Det er jamt bratt oppover så vi foreslår feller under skia. Du runder av m Knutshøa på vestsida og tar ryggen nordover. Hold høyden slik at du unngår å komme ned i Sprenbekkskaret. Det er en fantastisk utsikt fra nordre Knutshøa.  Er du heldig kan du se ferske reinspor og rein i området.

Den tredje turen er på vestsida av Kongsvoll. Du følger løypa som går under jernbanen og opp lia og i nordvestlig retning mot Salen. Salen ligger mellom vesle og store Nystugguhøi. Du er nå i Norges største Nasjonalpark. Her kan du få øye på moskusdyr og rein. Er du ekstra heldig kan du sjå jerv og kongeørn. Dersom det er moskusdyr i området må du la dyra få gå i fred. Det er viktig at de får spare på fettlageret ved å være mest mulig i ro. Derfor: Hold god avstand, bruk kikkerten!

Fra Salen kjører du ned mot Kaldvellsjøen. Har du ikke rastet før, bør du ta en god rast her. Dersom du snur ved Kaldvellsjøen, bør du legge ruta ned langs Kaldvella mot Stroplesjødalen og følge kvista løype tilbake til Kongsvoll.

Er du i form til en skikkelig langtur, kan du ta en av våre favoritter. Den går innover mot topp 1901 på kartet. Du går noe bratt opp Larsståggån fra Kaldvellsjøen mot Kaldvellglupen. Gå på vestsida av bekken. Fra Glupen er det ”rett fram” mot 1901. En imponerende topp, vi sier ikke mer. Resten vil du oppleve når du står der og skuer ut over alle fjella.

Nyttig informasjon:
Godt råd: Ta for deg kartblad SNØHETTA 1519 IV og studer det i ro og mak før du legg ut på disse turene. Se på høydeforskjell og lengde, beregn tida du vil trenge. Tegn inn rutene og ta kartet og kompasset med deg på turene. God tur!