Du tar av fra Rv 70 ved Festa og kjører opp til Breen gård der det er P-plass. Du må gjerne ta på feller under skia. Gå østover på jordet og følg en uthogd skitrase opp til kryssing av Breesbekken. Du passerer mange fine hytter på veg opp mot skogbandet. Når du har kommet opp i åpent lende, tar du kursen vestover mot Omnråa. For å unngå å komme ned i den bratte Svorundadalen, holder du ganske rett fram mot de midtre delene av Omnråa der du ser en kvass rygg.

Når du kommer inn i Omnråa svinger du sørover mot den store flata. Det kan være fare for snøskred i bratta under den øvre kanten der det henger store snøskavler. Derfor må du holde deg langt ute på flata, slik at du er i sikkerhet om det skulle komme et skred. Fortsett helt inn i den sørlige delen av Omnråa, der det ikke henger noen skavler som kan skli ut. Her kan du gå trygt opp.

Når du er kommet opp denne kneiken, er det bare et kort stykke til toppen av Elghøa. Du er nå 1446 moh og ser vidt omkring deg. Ønsker du å se mer av Storlidalen, kan du ta en liten avstikker bort til Vindalskammen. Etterpå kan du gå nordover og følge ryggen opp mot Storhornet. Det er en strekning på ca 4 km og 150 høydemeter. Inne i steinbua på toppen kan du skrive deg inn i fjellboka og ta resten av nista før du følger den vanlige ruta ned til Breen gård. Dette er en rundtur vi kan anbefale.

Nyttig informasjon:
Kart: OPPDAL 1520 III
Lengde: 7 km en vei
Tid opp: 3 timer