Vi kan anbefale en tur til Veslnøsa. Det er en tur for folk flest. Det er lett å komme dit og alle som kommer på denne toppen blir forbauset over den fine utsikta.

Det er flere ruter som fører til Veslnøsa. Her velger vi å kjøre Orkelsjøveien. Når snøforholda gjør det mulig, er veien brøytet helt opp til Lundsætra (Stølsætra på kartet). Dermed sparer en mange stavtak.

Fra Lundsætra er det fem hundre høgdemeter til toppen på 1382 moh. Følg veien mot Flåen et stykke. Unngå å ta opp for tidlig, for da kan du komme i et kronglete terreng. Er det fint vær og godt skiføre, kan du følge veien opp Flåbakkene og ta mot nordøst når du er kommet opp på flata.

Dersom det blåser litt, vil vi anbefale en annen rute. Du tar da opp et dalsøkk like etter hyttene innenfor Lundsætra, og du kommer rett mot den store varden på toppen. Det er vidt der oppe med flere topper.

Utsikta mot Brattfonnhøa, Sissihøa og Bergjet mot sør og vest er flott. Det samme kan en si om utsikta nordover mot Blåøret, Kinnpiken og Storhøa. Selv om du ikke er så høyt oppe, får du et godt bilde av Oppdal Bøgda Vår. Her kan vi lytte til orda fra dikteren Kr Janson: ”Kom opp, kom opp fra den tronge dal, kom på fjellet ! Her blæs ein blåster frisk og sval, her på fjellet.”

Dersom det er ruskete vær, vil vi anbefale at du tar fram kompasset, det er lett å gå seg vill i det småkuperte landskapet. Håper det er fint skiføre på turen, og at du får ei artig nedkjøring!

Nyttig informasjon:
Kart: INNSET 1520 II
Lengde: ca. 7 km
Tid opp: 2 – 3 t en vei