Du finner Vora på kartet rett nord for Fagerhaug. For å komme lettest dit tar du Grytdalsveien og kjører inn til parkeringsplassen like innenfor Sætersætra og Fjellskolen. Her ser du en stolpe med skilt som viser til merka skiløype mot Vora. Fjellryggen som bærer navnet Vora har to topper. Mellom disse er det en liten bekkdal. Du ser Synder Vora like etter du har kommet opp første bakkene, men ruten vi legger opp til fortsetter mot Nørder Vora eller Holdavora som den helst blir kalt. Det er den delen av Vora som ligger opp for Holdengardene.

Når du har gått 1.5 km kommer du til en trimpost og et veidele. Den ene løypa går ned til Nyhaugen og Kongeveien. Den vi skal følge tar av oppover, og går mot Holdavora.  Legg merke til den fine skiltinga. Slik skulle vi ønske at vi hadde mer av i Oppdal. Du følger skiløypa som er godt merka i lett og fint terreng fram gjennom ei bjørkeli til den kommer i mer åpent lende. Der er det et område med lune sørvendte skråninger. Ta gjerne en rast her før du går videre.

Når du kommer over skoggrensa ser du noen hytter lenger framme. Da kan du også se varden på høgste Holdavora.  Det er et fint mål for dagsturen. Til tross for at toppen er bare 928 moh ser du både langt og vidt. Mot øst ser du Innset og Finnfjella, mot sør ser en blant anna Orkelhøa og Brattfonnhø. Ser du mot sørvest er Snøhetta godt synlig i klart vær. Elles ser en Trollheimen fra en ny og interessant vinkel.

Holdavora er en svært populær topp for folk i Fagerhaugområdet. Det er absolutt verdt å avlegge den et besøk. Har du først vært der, tipper vi at du vil komme igjen og kanskje ta med deg flere av dine skivenner.

Nyttig informasjon:
Kart: INNSET 1520 II
Lengde: 4 km
Tid opp: 1 – 2 timer