Du kommer til Dindalen ved å ta av fra Rv 70 på Lønset og følge skiltinga mot Dindalshytta. Det er vinterparkering i Blokhus 550 moh. Du følger den nye veien opp lia og seterveien videre ut til Dindalshytta der det er fint å ta en rast. Om du har TT nøkkel med, kan du gå inn i sjølbetjeningshytta. Den har en rik historie fra starten i 1932 til i dag. Har du interesse av å lese mer om Dindalen kan du gå inn på tur 12 i Turbanken.

 Fra Dindalshytta går ruta opp Pershølia og innover Pershøflata. På tur innover det flate partiet ser du at det er noen svarte hamrer mot toppen av Brattskarven. Kanskje er det disse som har gitt navnet til fjellet. Gå forbi Svarthamran og passér Kutjønna før du tar opp et drag som du ser på vestsida av toppen. Her er det flere små bekkdaler der det er bra med snø og greit å komme opp.

Fra toppen som ligger i en høyde av 1569 meter over havet er det litt av et rundskue. Ser du vestover kan du se mot Grøvu, Geitådalen og Sunndalsfjella, mot nord ser du Trollheimen. Er det klarvær kan du se masta på Hummelfjell. I østlig retning ser du Sissihøa og mot sør ruver Snøhetta.

Når du har spist opp nista og  sett deg mett på fjell, –  kan du glede deg til en fin tur ned. Vi vil anbefale at du starter med å renne slakt ned i sørvestlig retning, før du runder av med kurs mot Pershøflata og Dindalen.

Nyttig informasjon:
Kart: OPPDAL 1520 III
Lengde: 12 km en vei
Tid opp: 4 timer opp