Turen til Gråhøa (1493) i Dindalen er en kremtur. Du går gjennom en fin seterdal og opp ei bratt li før det flater ut innover fjellet mot toppen. Enkelte parti av den bratte oppstigningen er skredfarlig. Det betyr at du må være nøye med at du går sikkert og greit. Derfor bør du ta fram kartet og studerer dette grundig før du legger i vei.

Du kommer til Dindalen ved å ta av fra R70 på Lønset og følge skiltinga mot Dindalshytta. Det er vinterparkering ved Blokhus. Du følger den nye vegen opp lia, og seterveien ut til Dindalshytta. Her kan det være godt med en rast. Er det kaldt og du har TT nøkkel, kan du gå inn i den sjølbetjente hytta.

Oppstigningen til Gråhøa  starter ved Uvssætra som ligger noen hundre meter inn for Dindalshytta. Du går på skrå oppover lia til du kommer til Grønbekken. Om det er den minste fare for snøskred, må du unngå å krysse Grønbekken.. Den absolutt sikre veien er å ta rett opp den bratte ryggen før bekken. Heldigvis er det ikke langt opp. Innover Grønbakkan mot Gråhøa er det lett og fint å gå. Gå rundt Gråhøa på nordsida. Her er det fin utsikt mot Storlidalen og Sunndalsfjella. På  baksida av Gråhøa i forhold til Dindalen, er det lett å gå opp til toppen.

Når du kommer opp, forstår du hvorfor vi bruker navnet Vakkerhøa.. Utsikta i fint vær kan ikke beskrives, den må oppleves. I varden er det ei kasse med bok i. Der kan du se kor mange som har vært på den fine toppen før deg.

Dersom det er stabile snøforhold kan du renne ned igjen på sørsida av toppen. Pass på at du ikke tar for tidlig ned, hold sørover til du er kommet forbi det bratte partiet.  Kjør deretter ned og i retning mot Grønbekken. Renn ned lia mot Grønbekkslette uten å krysse bekken. Da er du på den helt sikre siden.

Det er flere opplysninger om Dindalen med kartskisse og bilder under tur 12 i Turbanken som du finner ved å gå inn på www.oppdal.com.
Nyttig informasjon:
Kart: OPPDAL 1520 III
Lengde: 12 km
Tid opp: 3 – 4 timer