Du tar av fra Rv 70 og kjører veien innover den vakre Storlidalen.
Sett fra deg bilen ved Bårdsgarden der det er laga en god parkeringsplass like ved Storlidalsveien. Bårdsgarden er Trondhjems Turistforenings sjølbetjeningshytte i Storlidalen. Berit Brenne sine bøker om ”Tørris” henter historien fra Bardsgaarden. I buret på garden er det et gardsmuseum med gamle ting fra garden, og ting som har tilknytning til Berit Brenne og ”Tørris, gutten fra Storlidalen”.

Turen opp lia er ikke spesielt bratt. Det å gå på godt smurte ski kan være vel så bra som å gå med feller. Når du kommer opp på Halsen som er overgangen mellom Storlidalen og Gjevilvassdalen, følger du Halsbekken et stykke før du tar kursen nordover til Hælbrona. Vanlig gangtid fra Bårdsgarden til Hælbrona er omtrent to timer. Stopp her og la blikket ditt dvele ved Gjevilvatnet og Kamman, det gir deg et sterkt inntrykk.

Fra Hælbrona følger du ryggen rett mot toppen på Hyttdalskammen (1308 moh). Derfra er det flott utsikt mot Storlidalsfjella, begge Snotene, Folldalen og ikke minst Gjevilvassdalen. Her blir vi minnt om orda til dikteren Inge Krokann i Oppdal – Bøgda mi: ”Inginsta`n på jo`rn finn du feger fjell, inginsta`n på jo`rn feger vatn hell”. Diktet forteller om stor kjærlighet til bygda og naturen. Krokann skrev dette diktet i 1922. Vi vet at fjella er i dag de samme som for 85 år sia, så disse orda gjelder fortsatt.

På turen ned kan du legge inn en liten rundtur om Halsbekktjørna. Derfra følger du Halsbekkdalen ned til Halsen og kjører videre ned lia mot Bårdsgarden.

Vi tror at denne turen vil gi deg fine naturopplevelser, og at du vil huske den som en grei tur.

Nyttig informasjon:
Kart: ROMFO 1420 II
Lengde: 8 km
Tid opp: 3 timer