Tidlig på vinteren kan det være vanskelig å ta seg fram i løssnøen utenom de preparerte løypene. Vi vet at snøen etter hvert vil sette seg, slik at det vil bli fine forhold også utenom de oppkjørte sporene. Da er det tid for turer over skoggrensa.

Grøtsætra er et aldeles ypperlig startsted for turer til Gjevilvassdalen. Om noen skulle være i tvil så kommer en til Grøtsætra ved å ta av fra Rv 70 på Vognill og følge Nerskogveien fire kilometer til bomveien mot Grøtsætra. Der er det en romslig parkeringsplass. Herfra er det maskinpreparerte løyper mot Skarvatnet og Gjevilvassdalen.

Vi velger å gå over Reset mot Gjevilvasshytta, en strekning på 10 km etter den rene motorveien for skiløpere. Over Reset er det verdt å løfte blikket og se mot de vakre fjella som omkranser Gjevilvatnet. De største du ser mot vest er Storhornet og Okla, innerst i forlengelsen av Gjevilvatnet ser du Storbekkhøa. Framover på nordsida av Gjevilvatnet står Kamman, og lenger mot nord skimter en østveggen på Blåhø. Med slike fjellopplevelser får en ekstra kraft i armer og bein til å ta den flotte løypa inn mot Gjevilvasshytta.

Gjevilvasshytta ligger 710 meter over havet og eies av Trondhjems Turistforening. Mange mener at Gjevilvasshytta er den vakreste turisthytta i hele landet. Den første TT- hytta ble kjøpt i 1921 fra gården Sliper på Lønset. Den ble innviet året etter, og ble kalt ”Sliperstua”. Etter krigen ble det sterk økning i trafikken, og det ble behov for å øke kapasiteten. ”Tingstua” fra Meldal ble løsningen. De to stuene ble bundet sammen med et mellombygg. I 1950 ble Gjevilvasshytta slik vi ser den i dag innviet.

I sesongen er Gjevilvasshytta svært mye besøkt. For mange er den selve porten til Trollheimen. Tidlig på vinteren er hytta vanligvis stengt, men Sjølbetjeningsbua er tilgjengelig om en har med TT nøkkel.

Etter en god rast med mat og drikke i de flotte omgivelsene, har du fått ny energi som kommer godt med på vegen heim.