I starten av januar er det viktig at vi følger opp våre nyttårsforsetter. Vi er inne i ei mørk årstid, kanskje det ikke frister så mye å komme ut. Men vi går mot lysere dager, og det er tid for å begynne. Skal trening bli en god og fast vane, må en trene regelmessig over ei tid. Er du i dårlig form kan du starte med en tur i uka og du vil få framgang. Hvorfor ikke ta turen i det flotte løypenettet vi har i bygda vår. Men husk at det er både viktig og riktig å starte forsiktig!

Vi foreslår at du tar turen vestover fra Vangslia. Det kjøres opp spor mot Grøtsætra. Løypa går i et lett og variert terreng med fin utsikt mot Blankbygda, Storhornet og Elghøa. Sjøl om været er dårlig med vind og dårlig sikt, er dette et sikkert område å gå i. Det eneste en må være oppmerksom på er at etter et stort snøfall kan det være snøskredfare i Skarsesbekkdalen. Skarsesbekkdalen er den første bekkdalen en kommer til på turen utover.

Like etter dalen går løypa gjennom idyllisk bjørkeskog. Når du har gått vel tre kilometer svinger løypa og går bratt ned mot Haugset. Ta av fra skiløypa i svingen og følg en glenne som går oppover. Hold svakt til venstre og gå ca 100 meter oppover til en utgard. Herfra kan du mot vest se den idylliske Vekvesætra.

Følg utgarden til høgre og opp på Storfuruberget. Den store furua er nedhogd, Storfuruberget ligger åpent og fritt til. Herfra har du en storveies utsikta over bygda og fjella omkring. Du kan ta en rast, skrive deg inn i Trimboka som Snøhetta I.L. har lagt ut, før du starter på turen tilbake mot Vangslia.

Etter denne forfriskende skituren kjenner du at tankene er klarere og kroppen mer avspent. Du kan slappe av med god samvittighet. Vel begynt er halvt fullendt. Du er kommet i gang. Det blir nok ikke lenge til neste tur.