Du kommer til Dindalen ved å ta av fra R70 på Lønset og følge skiltinga mot Dindalshytta og Veggasætra. På vinters tid er det parkering ved Blokhus. Om sommeren kan du kjøre ny bomveg til parkeringsplass øvst i lia. Derfra er det god setervei innover Dindalen. Etter 2 ½ km kommer du til Dindalshytta. På haugen før Dindalshytta ser du en bautastein som er reist over Hjalmar Olsen. Han var en sann fjellets venn som hadde sitt kongerike her inne. Hjalmar startet opp med første byggetrinn på Dindalshytta i 1932 ved å sette opp en gammel slåttebu på tomta. Senere ble det bygd til flere buer. Hjalmar var både vert og kokk på hytta og tok i mot mange venner og fjellvandrere. Da han døde i 1961 arvet Trondhjems Turistforening eiendommen Dindalshytta.
Et lite stykke innenfor Dindalshytta kommer du til Vanghaugen. Her er det flott utsikt innover dalen mot digre Blåfjell. Like innenfor Vanghaugen ser du to setrer. Er du på tur i setersesongen kan du stikke innom Uvssætra. Dersom du ønsker og få servert rømmegrøt må du bestille på forhånd (tlf. 94 78 04 84) . Uvssætra er den eneste av de 13 setrene i Dindalen sameie som er i drift i dag.

Fra Uvssætra til Veggasætra er det 7 km med god setervei. I tidligere tider var det storstilt reinsfangst i dette området, noe de omfattende fangstanlegga vitner om. Flere av gravene ligger nær seterveien. Når du kommer til vadet over Ståkkåbekken, kan det bli nødvendig å ta av skorne. Sykler du er det bare å stå på, – er du heldig kommer du tørrskodd over bekken. Noen hundre meter nedenfor vadeplassen er det bygd en fin gapahuk. Den er til fri bruk. I bekken med det lokkende navn Fiskbekken er det fin ørret. Fiskekort kan du kjøpe i automat ved Blokhus.

Når du ser et stort vatn med flere armer, bukter og småvatn, bør du stoppe og gjerne ta fram fotoapparatet. Fineste utsiktsplassen har du til høyre for seterveien like før denne går nedover mot Veggavatnet (Storvatnet på kartet). På høyre hand er det ei slette med tufter etter seterhusa. Dette er Osphaugsætra.

Litt nedafor setervangen er det et lite tjern som har fått navnet Magnhildkjelda etter seterjenta som vaska både klede og seg sjøl i denne vesle kjelda.

Nede ved Veggavatnet ligger den idylliske Veggasætra som er den inste av setrene i Dindalen.. Drifta på Veggasætra ble dessverre lagt ned i 1999. Men det er muligheter for leie av hytte og båt.
“For rundt 150 år siden budde Oline og Ola Svartøybakk i flere år på Veggasætra. De hadde ni barn. Oline var sjølhjelpt. Hun hadde ikke jordmor når barna ble født. Og hun jakta på hare og storfugl når Ola var i bygda eller utabygds på arbeid. Hun kunne gå til Jenstad, en strekning på 10 km en vei for å få tak i grautmjøl. Og da sønnen John gikk for presten ble han spurt om hvor han var fra. “Fra Vatnet”, svarte John. “Er du fugl eller fisk du da?”, spurte presten.”

Seterveien stopper ved Veggasætra. Om du ønsker å dra videre gjennom Lindalen og ned mot Jenstad, må du først gå en noe kronglete stig en par kilometer, før du kommer til fin veg ned mot Gjøra i Sunndalen.
Nyttig informasjon:
Kart: OPPDAL 1520 III
Høydeforskjell: 160 m
Lengde: 3 km til Uvssætra
10 km til Veggasætra