Du tar av fra Rv70 på Festa og kjører Gjevilvassveien til Osen. Ta veien videre til Langodden på sørsida av Gjevilvatnet. Fra Festa til Langodden er det 11 km. Der veien ender er det en god parkeringsplass. Ved seterhusa på Langodden er det funnet slaggklumper som forteller at det har vært drevet jernvinne her i eldgammel tid, trolig i tiden fra Kristi fødsel og frammover til 500-tallet.

Du finner turiststigen opp langs Engelsbekken. Det første stykket er bratt og tungt. Her stig det 400 m på 2 km. Start derfor rolig slik at du er passe oppvarmet når du kommer til den bratteste kneika. Etter bratta flater det ut og du kommer opp på Engelsbekkhøa. Er det stille vær er dette en fin rasteplass med flott utsikt.

Vi velger nå å legge ruta om den luftige og fine ryggen rett opp mot Snydda. Du tar av fra den merka stigen og holder kursen mot nordenden av Korgtjønna. Først går det litt nedover, så flater det ut, og du går i slakt og fint terreng fram mot Fjølbutjønna.. Først etter at du har passert Korgtjønna tar det til å stige opp mot Mjølkskåla. Det er lurt å følge med på kartet slik at du er sikker på at du er på rett vei. Du ser Mjølkskåla sør for ryggen du går på. Den ligger inn mot fjellvegger på tre sider og er danna av en botnbre,

På avstand ser den siste biten opp til Snydda ganske avskrekkende smal ut. Men når du tar til å gå opp, merker du mindre til det, selv om ryggen blir gradvis luftigere. Det er bratt og tungt å gå. Pulsen blir nok høy, og du kjenner at du er sliten i beina. Da er det en god trøst i å vite at for hvert skritt kommer du høyere opp. Og plutselig er du på toppen .

Du har kanskje hatt en drøm om å gå denne ruta til Snydda. Drømmen er nå blitt virkelighet. Ta god tid på toppen. Skriv deg inn i boka du finner i vardekassa. Studere fjella, se hvor nær du er Kamman på andre sida av Gjevilvatnet. Finn navn på fjell du ikke kjenner ved å studere kartet. Nyt nista og slukk tørsten. Kanskje har du med kaffe på termosen. Det er på toppen at kaffe gjør seg aller best, og særlig med en bit Dronningsjokolade til.
Har du lyst til å gå en annen rute ned, kan du runde kanten mot Mølkskåla og holde kursen mot sør til du kommer på den merka turiststigen. Følg stigen som går på sørsida av Mjølkskåla og Korgtjønna. Det er mye stein i dette området og noe ekkelt å gå. Ta det med ro og vær forsiktig så du ikke tråkker over eller faller. Fra Korgtjønna til Engelsbekkhøa er det bedre stig. Og ned til Langodden kjenner du veien. Takk for trivelig turfølge!

Nyttig informasjon:
Kart: OPPDAL 1520 III Alt. TURKART TROLLHEIMEN
Lengde: ca 9 km en vei
Tid opp: 3 – 4 timer opp