Tilbake

Påfyll?

Lokalmat, kjapp hamburger, fjellsushi eller ordentlig sæterkost? Oppdal har lange og sterke mattradisjoner. Fjellfolk må spise godt!

Har du smakt lam fra Oppdal? Eller mandelpoteten? Hva med songraut og raffelkaku? Eller denne kanelsnurren alle prater om?

Du har mye gastronomisk å glede deg til ved et besøk i Oppdal. Her finnes et bredt utvalgt av spisesteder som serverer det du har lyst på etter en dag i fjellet. Lam fra Oppdal er en delikatesse i verdensklasse. Hver sommer slippes 45.000 sauer på beite i fjellområdene, og sauen blir hva den spiser. Et svært næringsrikt beite gir kjøttet smaken av fjell.

Mandelpoteten som dyrkes i Oppdal er sammenlignet med den fineste champagne. Under marginale vekstforhold, men likevel optimale for denne typen potet, gir en helt unik smak. Lammekjøtt med mandelpotet må du smake ved et besøk i Oppdal.

Oppdalinger er veldig glade i vaflene sine, eller raffelkaku på dialekt. Gjerne med en god porsjon sæterrømme i røra. Og selvfølgelig hører spesialiteten songraut til vaffelhjertene. Grøten som er laget med hovedingrediensene tålmodighet og kjærlighet til mattradisjonene.

Og hva er det med denne kanelsnurren? Jo, på det lokale stenovnsbakeriet serveres et bakverk som er blitt en attraksjon for Oppdal. For det første er den laget av norgesmesteren i baking, og for det andre er den uforglemmelig god.

Og frister det verken med lam eller songraut – da har Oppdals spisesteder en variert meny å tilby. Fjellfolk trenger tross alt mye god mat.

Prøv blant annet Bakeriet Sprø, Smak og Behag, Oppdalsporten eller Quality Hotel Skifer for en smakfull opplevelse.